Летни детски занимания в Тервел
Летни детски занимания в Тервел / Община Тервел
Петнадесетото издание на Общинската ваканционна програма ”Наше лято” в Тервел ще бъде открито на 28 юни от 10.00 часа на стадиона. Организаторите на програмата са Община Тервел и Центъра за подкрепа за личностно развитие „Малкият принц“, с помощта на съмишленици – НЧ “Димитър Дончев-Доктора“, СУ ”Йордан Йовков”,  ПГТО „Дочо Михайлов“, детски градини, РПУ и РС „ПБЗН”. Тази година те предлагат традиционни и нови форми за забавления за тазгодишното издание на програмата.

Планирани са игри по баскетбол и футбол на малки вратички. За деня на динята ще се проведе Динен фестивал, ще се изработват плашила. Любителите на историята ще посетят Регионалния исторически музей - Добрич, където по адаптиран за тях начин ще научат за добруджанските герои от Първата световна война.

През месец юли децата ще имат възможност да бъдат приложници, като ползват материали от морето. През месец август ще се потопят във вълшебният свят на цирковите артисти, ще се учат да жонглират и да правят фокуси. ще има и занятия в басейна на ДГ “Здравец“.

Продължават атрактивните занятия „Кулинарна ваканция”, „Куклена забава”, „Клуб за народни танци“, Аеробика – зумба,Тенис на маса, Лятна школа по керамика, Клуб по шахмат, Забавна лаборатория. И тази година ще бъдат в програмата утвърдените вече форми :Рисунка на асфалт, Един ден библиотекар, Състезания с колелета, ролери и тротинетки, Пожарникар за един ден, Ден на талантите с караоке купон, съвместно мероприятие с РПУ, Отворени врати – съвместно с МКБПП. На финала ще бъдат организирани състезания между участниците.

Състезание „Бързи, смели, сръчни” ще открие тазгодишната Общинска ваканционна програма „Наше лято”. За най-активните участници ще се организира традиционният  Весел детски карнавал. Лятната програма ще завърши с екскурзия до СОК Камчия.