Съветниците решиха: Синя зона за автомобилите в Добрич през работните дни
Съветниците решиха: Синя зона за автомобилите в Добрич през работните дни / Дарик Добрич

„Синя зона" ще бъде въведена в най-натоварените места в Добрич - на улици, площади и паркинги, общинска собственост, където търсенето на места за паркиране е по-голямо от предлагането, решиха общинските съветници на редовното си заседание днес. За да се облекчи трафикът, ще бъдат осигурени платени места за паркиране в територията, заключена между булевардите „3-ти март", „Добричка епопея", „Добруджа" и ул. „Отец Паисий", включително и в улиците „Батак" и „Гоце Делчев".

В синята зона гражданите ще могат с предварително закупен талон, или с квитанция или касов бон, издаден от служители на общинската служба за контрол, да платят за кратък престой, в рамките от 1 до 3 часа за периода от 08.00 до 18.00 часа в работни дни, гласуваха съветниците. Едночасов престой  в синята зона ще струва 1 лев.

Не бе прието предложението на кмета Детелина Николова за „синя зона" да се плаща и в часовете от 09.00 до 14.00 в събота.

Подробностите от Наредба-та за организацията, безопасността на движението и дисциплината на водачите на МПС и пешеходците на територията на община Добрич, може да се видят на сайта на общината. Документът определя обхвата, където ще се извършва платеното паркиране и общите правила за движение на превозни средства и граждани в Добрич.