Състезатели по корабомоделизъм от цялата страна се събират в Каварна
Състезатели по корабомоделизъм от цялата страна се събират в Каварна / netinfo
Каварна e домакин на Държавно първенство за настолни корабни модели секция „С”. Конкурсът се провежда за девета поредна година в морския град, съобщават от кметството.

За пръв път първенството е съпроводено и с Национален турнир за радиоуправляеми яхти клас F5. Организатори на събитието са Българската федерация по корабомоделизъм и корабомоделен спорт, Община Каварна и Корабомоделен клуб “Вимпел”.

В тазгодишното издание на първенството участват 63 модела на състезатели от 13 български градове. За пръв път се представят корабомоделисти от Карнобат и Видин. Корабомоделен клуб „Вимпел”-Каварна участва с общо 9 модела, повечето от които детски, съобщи председателят на клуба Станьо Василев.

Корабните модели са разположени в Художествена галерия „Христо Градечлиев”. Те ще бъдат оценявани от жури с председател съдия международна категория Георги Бонев и членове - съдии от Украйна. Турнирът за радиоуправляеми яхти клас F5 ще се проведе на плажа в Каварна.

Победителите ще бъдат излъчени и наградени на 10 август от 10.30ч., когато е официалното закриване на Държавното първенство.