/ iStock/Getty Images
Преди убийството двамата са употребили алкохол и марихуана
36-годишен мъж от Добрич бе предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в града и ще отговаря за извършено от него убийство на близък роднина, извършено по особено мъчителен начин, съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна.

62-годишният мъж е живеел в дома на своя племенник, в самостоятелна стая със собствен вход. Той е бил безработен, но за него полагали грижи сестрите му и други роднини.

Мъж уби чичо си в Добрич

На 21 октомври 2021 година в стаята на мъжа се събрали да пият той и неговият племенник. Освен употребения алкохол, обвиняемият и неговият вуйчо са пушили марихуана.

В резултат от количеството изпит алкохол, между тях е възникнал скандал, който бързо прераснал във физическа саморазправа. Младият мъж е започнал да бие своя роднина, като го удрял по тялото и главата.

Ударите с ръце и крака са били последвани от множество удари с дървена пръчка и други предмети. 62-годишният мъж е изпаднал в безпомощно състояние и останал да лежи на пода.

Няколко часа по-късно младия мъж е напуснал стаята на вуйчо си. На следващия ден, жертвата е бил намерен от свои близки починал. След разследване е станало ясно, че извършител на убийството, е именно племенникът на жертвата. Той е бил издирен и задържан. Привлечен е бил към наказателна отговорност.

Предстои Окръжен съд да насрочи заседание по делото. Ако бъде признат за виновен 36-годишният обвиняем може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.