Събират допълнителни доказателства по дело за убийство
Събират допълнителни доказателства по дело за убийство / Окръжен съд Добрич - архив

Окръжен съд – Добрич даде ход на наказателно дело срещу 54-годишния Пейчо Илиев от с. Росица, община Ген. Тошево, обвинен в убийство по непредпазливост.

Държавното обвинение е привлякло Илиев като обвиняем за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на 57-годишен мъж от същото село, вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда - счупване на две ребра, довело до затруднено движение и развитие на травматична плевропневмония, представляваща разстройство на здравето временно опасно за живота.

По искане на защитата на обвиняемия, Окръжен съд – Добрич допусна до разпит двама свидетели извън посочените от прокуратурата. Съдът определи за процесуална икономия да не бъдат призовавани за разпит на следващото съдебно заседание свидетелите, чиито показания не се оспорват от двете страни. Съдът предупреди подсъдимия, че ще ползва дадените от тях показания в досъдебното производство при постановяване на присъдата.

Окръжен съд – Добрич назначи нова тройна съдебно-медицинска експертиза за изясняване дали получените медицински грижи са отговаряли на необходимите при травматична плевропневмония и етапите на нейното развитие.

Делото ще продължи на 16.09.2013 г.