Студентката Радостина Димитрова е областен управител на Силистра за един ден
Студентката Радостина Димитрова е областен управител на Силистра за един ден / Дарик Добрич

Радостина Димитрова - студентка по мениджмънт в Икономически университет Варна, е областен управител на Силистра в националната инициатива „Мениджър за един ден".
Чрез кампанията се популяризират и развиват възможностите за сътрудничество между бизнеса и образованието и се включва „ученето чрез практика" в специалности, свързани с бизнес, икономика и предприемачество.

На делова среща при областния управител Стоян Бонев, неговите заместници Младен Минчев и Елена Томова и главния секретар Ивелин Статев, бе представена институцията „областен управител" като място в държавната администрация на Република България, ролята й на регионално ниво и като възможности в координационните процеси с общините от област Силистра.

Радостина Димитрова е второкурсник в специалност „Мениджмънт", като преди това е била възпитаник на Езикова гимназия „Пейо Яворов" Силистра. Тя заяви интереси в областта на управлението на държавни структури и банкови институции.

Областният управител връчи на участничката документ, удостоверяващ включването й в програмата „Мениджър за един ден". По предварителен план днес е заложено тя да се запознае с работата на двете дирекции в Областна администрация Силистра, както и да участва в работата на заседанието на Областна епизоотична комисия.