Спортните клубове и кметът преговарят за таксите в залите
Спортните клубове и кметът преговарят за таксите в залите / netinfo

Кметът на Добрич Детелина Николова е поканила на среща председателите на спортни клубове в града. Поводът е несъгласието на местните клубове да заплащат такси за ползваната от тях общинска спортна база. Такова решене за почасови налози взе на последната си сесия Общинският съвет на Добрич. Срещата на Николова и спортните деятели ще се състои през тази седмица.

На нея ще присъства още председателят на Общинския съвет Румен Иванов и членовете на постоянната комисия по спорт и младежки дейност. „Добре е още веднъж на масата да се поставят проблемите и възможностите за решаване на този въпрос, преди да се пристъпи към по-сериозни мерки”, коментира Николова. Тя заяви, че след разговор в края на миналата седмица с председателите на спортни клубове се е стигнало до решението за сега те да не пишат писмо до Областния управител.

В същото време пред Дарик президентът на СК по вдигане на тежести „Добрич” Веселин Божков заяви, че писмото е готово, ще бъде подписано от около 15 клуба и ще бъде изпратено до областния управител, БОК, ДАМС и до неформалния лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. В документа се изразява несъгласие с решението на ОбС, доминиран от партия ГЕРБ, да се плащат такси на час за ползване на базата. Според спортните деятели такъв наем е непосилен за клубовете.