Петко Добрев/Стоян Бонев
Петко Добрев/Стоян Бонев / Областна администрация Силистра
Петко Добрев застава начело на Областната управа в Силистра. Това стана ясно днес, след като служебният министър-председател Огнян Герджиков освободи 13 областни управители и на тяхно място назначи нови. Те не са получили доверието на правителството, че ще могат да организират честни и прозрачни избори. Сред сменените са губернаторите на  Силистра, Шумен, Търговище, Варна и др.
Петко Добрев  е заемал същия пост и в периода 2001-2005 година. Той  има магистратура по история и география от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Бил е заместник кмет в общините Алфатар и Дулово. Добрев смени на поста досегашния областен управител Стоян Бонев.


Правителството освободи областните управители на 13 области и назначи нови лица на тези постове. Мотивите за уволненията са постъпили сигнали по места и амбицията на кабинета да осигури честни и прозрачни избори. Кабинетът одобри допълнителни разходи в план-сметката за организирането на предстоящите парламентарни избори във връзка с осигуряването на машинното гласуване. В решението няма заложена конкретна сума за обществената поръчка, която трябва да бъде обявена от ЦИК.

Добричка област не е сред регионите със сменен областен управител. На поста е Детелина Николова.