/ "Изида"ООД
Сладоледите на „Изида” ООД са отличени с голямата награда „Продукт на годината” в световния конкурс за иновации в потребителския сектор, съобщиха от компанията. Отличието е за сладоледите с марката OLD TIME IZIDA, които се произвеждат в завода на компанията в Добрич.

Оценката се дава след направено независимо национално представително проучване, реализирано от Nielsen Bulgaria сред 2000 потребители. Наградите бяха връчени за трети пореден път на официална церемония в столицата.

„Изида” ООД със своето производство и национална дистрибуция е най-големият български участник на пазара на сладолед в България – един пазар, при който повече от 60% от реализираните продукти се произвеждат от чуждестранни компании, в заводи извън пределите на страната.

Тази награда има огромно значение за нас поради факта, че потребители са избрали за „Продукт на Годината” сладолед на „Изида” ООД, който е произведен от българска компания” – коментира отличието Младен Матеев – управител на „Изида” ООД.

По думите му сладоледите от серията OLD TIME се произвеждат от продукти, които всеки може да намери в кухнята си в къщи - мляко, кристална захар и сметана. От рецептата са изключени всякакви растителни мазнини, изкуствени оцветители, аромати и Е-та.

„Това е истинският сладолед, който всички обичаме. Това са продуктите, които нашите деца и българският потребител заслужават. Ние, от „Изида” ще продължим да ги произвеждаме  без никакъв компромис по отношение на качеството и вкуса”, подчерта Матеев.

Световният конкурс „Продукт на Годината” се провежда ежегодно в над 40 страни с цел да насочи потребителите към най-новите предложения на пазара и да отличи производителите за качеството и иновациите, реализирани в продуктите им.

Същевременно наградата е силно послание към потребителите и дистрибуторите и е ефективно средство за насърчаване на продажбите.