Разясняват режимите и забраните в защитена зона Суха река
Разясняват режимите и забраните в защитена зона Суха река / netinfo
Срещи с обществеността по повод разясняване на режимите и забраните при обявяването на защитена зона “Суха река” провеждат специалисти от РИОСВ-Варна. Дискусии са проведени вече в селата Телериг, Черна, Капитан Димитрово, Ефрейтор Бакалово, Житница, Карапелит, Воднянци, Балик Оногур. Какви са предвидените компенсации за собствениците, чиито земи попадат в границите на защитената зона по НАТУРА 2000 “Суха река” са били най-често задаваните въпроси.

Земеделските стопани проявиха интерес по какъв начин режимите ще окажат въздействие върху начина на ползване на земеделските земи и дали се предвиждат промени в собствеността и начина на трайното им ползване, съобщават от РИОСВ.

На проведените срещи са обсъдени и предвидените ограничения при използването на препарати за растителна защита.

Тази седмица предстоят заключителните срещи, свързани с обявяването на защитената зона за опазване на дивите птици “Суха река” в общините Крушари, Добрич и Тервел.

В тях ще вземе участие заместник-министърът на околната среда и водите Йордан Дардов и представители на Областна администрация Добрич, Областна дирекция "Земеделие и продоволствие", общинските служби и държавните лесничейства.