Променят проекта за реконструкция на една от главните улици в Силистра
Променят проекта за реконструкция на една от главните улици в Силистра / briagnews.bg

Изготвят становище, касаещо промяната на проекта "Реконструкция и рехабилитация по ул."Симеон Велики" и пл."Албена", гр. Силистра",  в частта му за ландшафтно управление по отношение запазването на чинарите и липите по улицата..

Това стано ясно след тричасова работна среща между ръководителя на проектантския екип арх. Олег Николов с представители на Камарата на строителите на национално и местно ниво, архитекти, проектанти и ландшафтни специалисти.

Обсъждането се проведе и по препоръка на регионалния министър Лиляна Павлова, след срещата и с представители на местната власт и граждани от неформалната група "Силистра диша", които се борят за запазването на над 60-годишните дървета.

Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов покани на работна среща експертите с цел обследване на ландшафтното оформление на проекта "Реконструкция и рехабилитация по ул."Симеон Велики" и пл."Албена", гр. Силистра".

Ръководителят на проектантския екип арх. Олег Николов представи проекта пред присъстващите, обосновавайки професионално проектното предложение изготвено от екипа му, което предвижда премахването на чинарите. След обстойното обсъждане до дни се очаква обаче окончателното становище, което касае промяна на проектното предложение и запазване на дърветата.