Окръжна прокуратура Добрич
Окръжна прокуратура Добрич / Дарик Добрич
Силно занижена контролна дейност от държавните органи с особени юрисдикции отчита Окръжна прокуратура Добрич в анализа си за 2016 година. Отчетът бе представен пред медии от окръжния прокурор Пламен Николов. Той посочи, че за поредна година има много малко сигнали от такива институции за налични данни за извършени престъпления и поради тази причина, има и много малко образувани преписки и производства. Прави впечатление, че са намалели и касационните дела в Административен съд, посочи Николов.
 
Той даде за пример подадените сигнали от контролните органи. Няма нито един за цялата 2016 г. от териториалния клон на Сметната палата, а от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол няма през последните три години. По един сигнал са внесли м.г. от Агенцията за държавна финансова инспекция, за строителен контрол (ДНСК), Агенция „Митници“, два са подали от ДАНС. По сигнали от НАП има образувани 12 досъдебни производства, но според Николов те са крайно недостатъчни и не е ясно защо не ги сезират по-често, след като има толкова данъчно задължени лица.
 
Коментарът на окръжният прокурор е, че „според контролиращите институции излиза, че всичко е наред, а то се вижда, че не е“.