Продължават проверките на   детски площадки  в Добрич
Продължават проверките на детски площадки в Добрич / netinfo

26 детски площадки в Добрич са проверили инспекторите от местното звено на комисията за защита на потребителите. Проверките се извършват от началото на месец юли в рамките на националната кампания „ Безопасно лято на детските площадки”.

Всяка сряда екип от трима инспектори на комисията за защита на потребителите и представител на общината проверява състоянието на детските площадки. Инспектира се дали има счупени люлки, лошо закрепени съоръжения или такива с остри ръбове. Проверява се още дали са подходящи настилките, както и има ли безопасно разстояние между отделните катерушки и люлки.

В Добрич има общо 40 места за детски площадки в междублоковите пространства. Всички те бъдат проверени, след което започва проверка в детските градини. Кампанията предвижда и проверка на детски кътове, изградени към търговски обекти.

За всяка от вече проверените 26 площадки са съставени констативни протоколи, които са изпратени до община Добрич. Задължение на общинската управа е да се съобрази с направените препоръки за обезопасяване на детските съоръжения.

Кампанията „Безопасно лято на детските площадки” се провежда под патронажа на еврокомисаря Меглена Кунева.