Патриотичният фронт ще се бори за поне  един мандат в Добричко
Патриотичният фронт ще се бори за поне един мандат в Добричко / Дарик Добрич

"Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" ще бъде част от следващия парламент, заяви при представянето на кандидат-депутатите на коалицията в Добричка област водачът на листата Валентин Николов. В Добрички избирателен район политическата формация ще се бори за поне един мандат.

Валентин Николов е на 52 години, има висше икономическо образование, бил е три мандата общински съветник в Добрич и народен представител в 41-вото Народно събрание, където беше избран за председател на Комисията за борба с корупцията и  конфликт на интереси. При неговото представяне беше подчертано, че по време на депутатския си мандат е провеждал ежеседмични срещи с избирателите в региона, поставял е въпросът за високата цена на питейната вода в Добрич, работил е срещу приватизацията на Тузлата в Балчик и за откриване на полицейски участъци в Карапелит и Топола.

Николов обяви, че ще води позитивна кампания и няма да отговаря на нападките от други политически сили. Той не изключи възможността част от избирателите на Патриотичния фронт да се възползват от възможността за преференциалното гласуване. Това е право, заложено в закона и всеки може да използва преференциалния вот, макар че водачите на листи са определни на базата на коалиционно споразумение, коментира Николов.

В листата на Патриотичния фронт са включени още 7 кандидати за народни представители. Втори е Иван Пеев (на 30 години) - представителят на ВМРО в коалиционната листа за област Добрич. Той е завършил Икономически университет - Варна, магистър по туризъм. Работи в сферите на туризма и търговията. Владее и ползва немски, английски, руски и италиански език.

На трето място е Кольо Георгиев, с висше икономическо образование, бил е началник на Данъчното управление в Добрич и главен експерт в Комисията за борба с корупцията в  41-вото НС . В листата следват Ивелин Пейчев - с икономическо образование, председател на Добричката организация на НФСБ и три мандата общински съветник в Добрич, д-р Николай Бекяров от квотата на партия „Защита”, Николай Пеев – енергетик ,председател на балчишката структура на НФСБ, Михаил  Димитров – музикант, създател на оркестър „Авлигите”, член на структурата на НФСБ в община Добричка и Люба Захова - художник, председател на общинската организация на НФСБ в Шабла.

Патриотичният фронт е категорично против проучванията на шистов и въглищен газ, стана ясно пи преставянето  на листата.