Отмениха бедственото положение в четирите села на община Добричка
Отмениха бедственото положение в четирите села на община Добричка / Дарик Добрич - архив

Отменено е бедственото положение в селата Карапелит, Ген.Колево, Одринци и Долина в община Добричка. Отмяната е от 16.00 часа този следобед със заповед на кмета на общината Петко Петков поради отпадане на обстоятелствата, послужили като основание за обявяването му, информираха от Областния съвет за сигурност.

Две от селата – Одринци и Долина обаче остават без вода, заради възникнала авария. Водата се е прибрала в коритото си от моста, в който се влиза в село Ново Ботево, нормален е оттокът през язовирите Златия 1 и 2.

Продължава изпускането на водата от язовир Одринци с по 5 кубика в секунда и нивото вече се е понижило с 12 см от последното денонощие. Източването на язовира ще продължи с такава скорост, докато се  достигне ниво от 15 млн.кубика вода, съобщи пред Дарик директорът на РД”ПБЗН” Дарин Димитров. След това оттокът ще бъде намален.

"Трябва да сме сигурни, че ако има нови валежи в следващите месеци, ще има свободен обем, за да посрещнем рискова ситуация", подчерта Дарин Димитров. В момента до преливника има 180-190 см. свободен обем.