Oткриха телефонна линия за информация за свободния пазар на електроенергия
Oткриха телефонна линия за информация за свободния пазар на електроенергия / Дарик Добрич

„Енерго-про" създаде първия специализиран „кол център", който предоставя информация за свободния пазар на електроенергия. На телефонен номер *6161 частни и общински предприятия и граждани вече получиха отговор на своите въпроси, свързани с възможностите за закупуване на електрическа енергия на пазара по свободно договорени цени.

Специално създадената телефонна линия разполага с автоматично меню, от което може да се получи обща информация за свободния пазар. Също така клиентите могат да чуят и конкретна информация за продукти. На линия са и оператори за допълнителни разяснения относно процеса за излизане на свободния пазар на електроенергия и сключване на договор.

В момента завършва периодът на обществено обсъждане на предложените от електроразпределителните дружества стандартизирани товарови профили, които ще улеснят закупуването на енергия на свободния пазар за голяма част от битовите потребители. Очаква се общественото им обсъждане да завърши до началото на месец март и съгласно Правилата за търговия с електрическа енергия да започне тяхното прилагане.