Украинец предложи подкуп на полицаи
Украинец предложи подкуп на полицаи / Thinkstock/Getty Images
42-годишен украински граждани е поучил 6-месечна условна присъда с изпитателен срок от 3 години и глоба от 200 лв., след като е бил задържан от силистренски полицаи за предложен им подкуп.

На 22 август около 22.10 часа по ул. „Седми септември“ в Силистра мъжът бил зад волана на товарен автомобил в колона от чакащи тирове. В опит да избегне колоната и да премине безпрепятствено през граничния контролно-пропускателен пункт, украинецът подал заедно с поисканите му документи банкнота от 100 долара на полицейски служители от група „Охрана на обществения ред“ при РУ-Силистра.

На съд отива шофьор, предложил подкуп на полицаи

Униформените незабавно задържали мъжа, а дежурна оперативна група извършила оглед. За предлагане на подкуп срещу него било образувано бързо производство, а друго производство по бързата процедура било започнато, когато се оказало, че той шофира с 1.85 промила алкохолно съдържание в издишания въздух.

След като разследващият полицай, поел делото за предложения подкуп, е съумял да приключи разследването в рамките на 12 часа и да внесе материалите в прокуратурата, на 25 август украинецът е поучил 6-месечна условна присъда с изпитателен срок от 3 години и глоба от 200 лв. от Силистренския окръжен съд.