/ ThinkStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, дал подкуп на двама полицаи. Обвинението срещу мъжа е за това, че на 28 март, около 17:00 часа, в Ловеч, до бензиностанция „Сиел“, дал подкуп - парична сума в размер на 10 лева, на двама полицейски служители  в Сектор „Охранителна полиция“ при РУ МВР-Ловеч, за да не извършат действие по служба -  да не му бъде съставен фиш за налагане на глоба за извършено от него нарушение.

В Плевен са осъдени 189 шофьори за извършени транспортни престъпления

В следобедните часове на 28 март, двамата полицейски служители изпълнявали правомощията си по ЗДвП и ЗМВР във връзка с контрол на пътното движение. Около 16.00 часа спрели лек автомобил „Опел "-Синтра“ за проверка. Водач на МПС бил обвиняемия.

При проверката полицейските служители установили, че в автомобила няма необходимия по закон светлоотразителен триъгълник. На водача било разяснено какво нарушение е извършил и, че ще му бъде наложена глоба по фиш. Обвиняемият не възразил, че е извършил нарушение.

Доживотни присъди за извършители на грабеж, придружен с убийство

Докато полицейските служители съставяли фиша, обвиняемият клекнал до отворената предна дясна врата на патрулния автомобил и поставил банкнота в джоба на предната дясна врата, като заявил да се почерпят, да не му пишат глоба и да го пускат да си ходи. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.