/ dariknews.bg
Окръжна прокуратура-Плевен постигна две доживотни присъди за извършители на грабеж, придружен с убийство и причиняване на телесна повреда, извършени в Левски. И. З. е осъден на доживотен затвор без замяна; В. Н. на  доживотен затвор; Т. М. на 20 години лишаване от свобода и Н. М. на три  години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок.

Предадoха на съд две жени, измамили мъж с обещание за продажба на апартамент

Съдът е признал за виновни И. З., Т. М. и В. Н за виновни за това, че на 30 декември 2016 г. в Левски в съучастие като извършители, отнели чужди движими вещи -  златни накити, чуждестранна валута, сумата от 38 294,35 лв. или чужди движими вещи на обща стойност 92 259,75 лв., от владението на К. И. и Г. И. от Левски с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила, като грабежа е в големи размери и е бил придружен с тежка телесна повреда за Г. И. и с убийството на К.И. Престъпление по чл.199, вр.  чл.198, вр. чл.20 от НК. както и за това, че влезли в жилището на К.И. и Г. И., като употребили за това сила, като деянието е извършено нощем от две и повече лица.
           
Окръжна прокуратура предаде на съд шофьор, причинил произшествие със загинал

Обвиняемата Н. М. е призната за виновна за това, че на 30 декември 2016 г. в с. Павел, обл. Велико Търново с цел да набави за себе си и за В. Н. имотна облага укрила и придобила чужди движими вещи: пари и златни накити  или чужди движими вещи на обща стойност 88 359,75 лв., а на 13 януари 2017 г. в Плевен спомогнала да бъдат отчуждени чужди движими вещи-сумата от 20 000 лв., чрез закупуване на лек автомобил „Фолксваген"-Туарег, за които знаела, че са придобити от В. Н. чрез престъпление по чл.199, вр.  чл.198, вр. чл.20  от НК, като укривателството е в големи размери. Присъдата подлежи на обжалване пред АС-В. Търново