/ dariknews
По обвинение на Районна прокуратура-Плевен, 189 шофьори са осъдени за извършени транспортни престъпления. В 108 от случаите прокуратурата е работила по бързи производства, при които разследването е приключено и извършителят е предаден на съд и е осъден в изключително кратки срокове.

Пиян и без книжка потроши три патрулни автомобила

Срещу лицата, осъдени за извършени транспортни престъпления  прокуратурата е внесла в съда 53 споразумения, 95 обвинителни акта и 41 предложения за налагане на административни наказания след освобождаване от наказателна отговорност. 

22-годишен моторист без книжка опита да избяга на полицаи

Най-много са осъдените лица за шофиране след употреба на алкохол или наркотично вещества - общо 89, от които 49 са шофирали след употреба на алкохол и 40 след употреба на наркотични вещества. Още 52 водачи са санкционирана за това, че са си служили с контролни знаци, издадени за друг автомобил и с подправени идентификационен номер.

Откриха наркотици в пратка за излежаващ присъда в плевенския затвор

33-ма нарушители са наказани за това, че са управляване на МПС без съответното свидетелство за управление или в срока на изтърпяване на наказание лишаване от право на управление. По обвинения на прокуратура 8 шофьори са осъдени за това, че при управление на МПС са причинили  имуществени и неимуществени щети и още 7 за противозаконно отнемане на чуждо превозно средство.