/ Thinkstock/Getty Images
Окръжният съд призна финансова санкция, наложена в Германия на мъж от Добрич заради неспазване на разпоредбите за движение по пътищата. 43-годишният А.Ж. е бил глобен за това, че на 26 октомври 2017г., като водач на лек автомобил, е превишил максимално допустимата скорост извън населени места с 28 км/час.

Оставиха в ареста мъж, разследван за кражба, извършена при условията на опасен рецидив

Българският гражданин е бил засечен да шофира с 88 км/час при разрешена в района максимална скорост от 60 км/час. Заради извършеното нарушение германските власти са постановили българинът да плати общо 108.50 евро - глоба от 80 евро и 28.50 евро за направените по административното производство разходи. Решението за налагане на глобата е влязло в сила на 9 януари 2018 година. 
        
Производството в Окръжния съд беше образувано въз основа на изпратено от Специализирана служба за граждански и административни услуги - Залцгитер, Германия, удостоверение за прилагане на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави - членки на Европейския съюз.
        
Измамник, задигнал 7 500 евро от добричлийка, остава в ареста

Тричленният съдийски състав прецени, че не са налице основания за отказ от признаване и изпълнение на наложената санкция и мъжът трябва да плати 212.66 лв., които са равностойни на глобата от общо 108.50 евро. 

Пред съда санкционираният български гражданин заяви, че желае и има готовност да плати наложената му глоба. Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна в 7-дневен срок.