Окръжен съд - Добрич
Окръжен съд - Добрич / Дарик Добрич
Състав на Окръжен съд-Добрич отмени присъда, постановена от Добричкия районен съд срещу подсъдим по дело за държане и разпространение на порнографски материали, с която му е било наложено наказание 1 година „пробация“ и глоба от 1000 лева. Делото е върнато на Районния съд за ново разглеждане от друг състав.
 
Условно наказание за млада жена, изтеглила 170 лева с чужда дебитна карта

На първа инстанция 28-годишният Г.Г. е бил признат за виновен в това, че в периода от 3 до 25 март 2014 г. в Добрич, при условията на продължавано престъпление, разпространил посредством преносим компютър чрез интернет, порнографски материали - 3 файла с различно съдържание, за създаването на което са били използвани лица, ненавършили 18 години.

Мъжът е бил признат за виновен и по повдигнатото му второ обвинение, че в периода от 9 до 25 март същата година е държал за себе си чрез преносимия си компютър други 2 файла с подобно съдържание.
 
Осъдителна присъда за жена, причинила по непредпазливост смърт на пътя

За всяко от деянията подсъдимият е получил отделно наказание, като Районният съд е определил той да изтърпи по-тежкото от тях.
 
Добричкият окръжен съд е извършил цялостна проверка на правилността на обжалваната от подсъдимия присъда и заключава, че при постановяването й са допуснати процесуални нарушения, които са отстраними, но не могат да бъдат отстранени от въззивната инстанция, поради което следва да отмени присъдата и да върне делото на Районния съд за ново разглеждане от друг състав.