/ БГНЕС
Наказание от 2 години „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок наложи Окръжен съд на 29-годишна жена за причинена по непредпазливост смърт на пътя. Съдът я лиши и от право да управляват моторно превозно средство за срок от 3 години.

Съдът призна глоба, наложена на добричлия за пътно нарушение в Германия

Подсъдимата Ваня В. беше призната за виновна, че на 8 декември 2016 г. по пътя от Добрич за Генерал Тошево, в района на Т-образно кръстовище за село Царевец, при управление на лек автомобил, е нарушила едно от правилата за движение по пътищата и е причинила смъртта на 47-годишен мъж, както и две средни телесни повреди на неговата 18-годишна дъщеря.

Осъдиха мъж, шофирал две години с фалшива книжка

Подсъдимата се движела зад колата на пострадалите, но поради къса дистанция не успяла да намали навреме скоростта и се блъснала в спрелия на кръстовището автомобил. От удара колата на потърпевшите навлязла в лентата за насрещно движение, където се ударила челно в товарен автомобил.

Осъдиха условно мъж, държал и продавал марихуана

Съдът прие, че младата жена е нарушила законова разпоредба, която задължава водачите на МПС да се движат на такова разстояние от движещото се пред тях друго превозно средство, че да могат да избегнат удряне в него, когато то намали скоростта или спре рязко. Делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, жената призна изцяло вината си и изрази съжаление за случилото се.

Постановеният съдебен акт може да бъде обжалван пред Апелативен съд-Варна.