Осъдиха условно мъж заради дрога
Осъдиха условно мъж заради дрога / ThinkStock/Getty Images
Условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 3 месеца с 3-годишен изпитателен срок получи 35-годишният Шенол Х. от Добрич за притежание и продажба на наркотични вещества. До наказанието се стигна, след като Окръжен съд - Добрич одобри споразумението, сключено между него  и прокуратурата.

Мъжът се призна за виновен в това, че на 28 април миналата година в Добрич, без надлежно разрешително и при условията на продължавано престъпление, е държал с цел разпространение марихуана, с общо тегло 71 грама, на стойност 426 лева. Подсъдимият признава още, че на същата дата е продал на двама добричлии  общо 1.81 грама марихуана срещу сумата от 10.86 лева.

В село Спасово спипаха мъж и жена с 16 килограма марихуана

Мъжът декларира пред съда, че е съгласен с клаузите на постигнатото споразумение и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. Той ще плати и направените по делото разноски в размер на 329.85 лева. Възпитателната работа с него по време на изпитателния срок се възлага на районен инспектор от Първо РУ на МВР - Добрич.

Определението на Окръжен съд - Добрич е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.