Видеонаблюдение в Каварна
Видеонаблюдение в Каварна / netinfo

От днес в Каварна функционира система за видеонаблюдение на обществените места. Системата ще подпомогне осигуряването и подобряването сигурността на гражданите и гостите на града, подчертават от Общината.

„Осигурено е видеонаблюдение за входовете на Каварна, възлови градски зони, в това число паркове, централна и морска зона на града. Системата е базирана на съвременните цифрови технологии и има възможност да бъде разширена и надграждана”, каза кметът на Каварна Нина Ставрева.

За над 1 млн. лева ще бъде капиталовата програма на община Каварна за 2018-а

Системата за видеонаблюдение обхваща вход-изхода на Каварна за село Българево (в района на бивше ДАП); вход-изхода за село Вранино (в района на бившата сграда на Общината); централна част на града; кръстовището на улиците „България” и „Георги Кирков”; парка между улиците „Шипка” и „Еранос”; парка между улиците „Братя Шкорпил”, „Георги Кирков” и „Дончо Ил. Стойков”; градския парк на Каварна и морската зона в частта й около паркинга и входовете от прилежащите пътни артерии.

На всички изходни точки на града са монтирани камери, които разпознават регистрационните табели на преминаващите моторни превозни средства. Всяка точка е оборудвана с камери за детайлно наблюдение, което включва посоката на движение на моторните превозни средства и хора, допълва се още в информацията.