Централен кооперативен пазар - Добрич
Централен кооперативен пазар - Добрич / Дарик Добрич,архив
Община град Добрич обявява обществено обсъждане на изменения и допълнения на Правилника за организацията и реда за ползване на общинските пазари на територията на общината.

Предложенията на граждани ще се приемат до 17.09.2019 г. на тел. 601 203 или на имейла на общината.

Община Добрич залага допълнително над 1 млн. лева за ремонт на улици

Промените засягат основно практики, свързани с прилагане на правилника от ОП „Паркинги и пазари”.

Така например се предлага актуална информация за наличието на свободни работни места и терени за търговия да се предоставя на 26-то число на месеца на информационното табло, което се намира на централния кооперативен пазар, пред касата на ОП „Паркинги и пазари“.

Община Добрич ще тегли два краткосрочни кредита от фонд ФЛАГ 

В случай, че за едно работно място или терен са кандидатствали повече от един човек и те отговарят на изискванията на правилника,  съоръжението се отдава за ползване на лицето, което към момента има издадено разрешително за търговска дейност на открито за съответното работно място или терен. Когато не е налице това условие, съоръжението се отдава за ползване по реда на регистриране на заявленията, както беше досега.

Повече за предлаганите промени можете да прочетете тук.

Промените в Правилника ще бъдат дискутирани на заседание на Общинския съвет. Според администрацията, чрез измененията ще се постигне повече яснота, коректност и публичност в отношенията между общината, служителите на ОП „Паркинги и пазари” и земеделските производители и търговците. Очаква се и по-добро качество на обслужване на добричлии на градските пазари.