Обявени са избирателните списъци за изборите за народно събрание
Обявени са избирателните списъци за изборите за народно събрание / netinfo

90 удостоверения за гласуване на друго място са издадени за евровота от община Добрич, съобщиха от кметството. 25 са били исканията за гласуване по настоящ адрес.

Избирателните списъци за изборите за народни представители са обявени в законовия срок - 25 май. Информация с местата за обявяването им е поставена на външното информационно табло на кметството, както и в сайта на общината, в рубриката „Избори за народни представители" („Актуална тема").

Заявление за отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък може да се подаде най-късно до 27 юни.

Избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да подаде искане за вписване в избирателния списък по настоящ адрес в срок най-късно до 20 юни. Искането се подава в общинската администрация по настоящ адрес.

Избирател с постоянен адрес в Добрич може да получи удостоверение за гласуване на друго място в срок до 20 юни.

Заявленията могат да се получат, попълнят и подадат в Община град Добрич, Дирекция ГРОН, ул. „Л.Каравелов" 6.

Гласуване с подвижна избирателна кутия могат да осъществят избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да дадат вота си в изборното помещение. Те могат да подадат заявление по образец до общината.  Срокът е до 20 юни. Подвижна избирателна кутия се създава към всяка секция при наличие на не по-малко от 10 избиратели, заявили желание да гласуват по този начин в съответната секция.