/ БГНЕС
В Добричка област за изминалите месеци на годината 1900 граждани поискаха и получиха от НАП персонален идентификационен код /ПИК/, с който имат възможност да декларират своите доходи по-бързо, по-лесно и безпроблемно, съобщиха от местната приходна администрация. От началото на новата данъчна кампания общо 3152 граждани са се възползвали от възможността да подадат своите годишни данъчни декларации с ПИК.

Притежателите на ПИК могат да ползват още електронни услуги на НАП, сред които да проверят регистрирания им трудов договор от работодателя, какъв е осигурителният им доход, в кой пенсионен фонд са осигурени, каква е натрупаната сума и други, припомнят от НАП-Добрич.

От местния офис на агенцията апелират към данъкоплатците, които трябва да декларират доходите си до 30 април, да ползват електронните услуги на НАП с ПИК или електронен подпис. Тези, които са решили да посетят офиса, трябва да съблюдават противоепидемичните мерки, като се съобразят с контролирания пропускателен режим и да спазват необходимото отстояние помежду си.