Най-много са старите компютри в първата акция за ненужни ел.уреди в Добрич
Най-много са старите компютри в първата акция за ненужни ел.уреди в Добрич / Дарик Добрич

Първата кампания за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване се провежда в Добрич. Акцията се организира от общината. На 5 пункта в Добрич за по 1 час специализиран автомобил на "Трансинс технорециклираща компания" ще събира стари и ненужни електроуреди.

Товарният камион се движи по следния маршрут – от 09.30 до 10.30 часа в кв.”Рилци”, от 11.00 до 12.00 часа на паркинга на пл."Свобода", от 12.30 до 13.30 часа в кв."Добротица" на паркинга пред бл.14 (старото обръщало на тролеите по ул. "Батовска"), от 14.00 до 15.00 часа в кв."Дружба" 1 – зад бензиностанция "Лукойл", от  15.30 до 16.30 часа в кв."Балик"-на старото обръщало.

Приемат се излезли от употреба телевизори, аудио и видеотехника, печки, котлони, кафе машини, монитори, компютри, хладилници, перални и друга дребна и едра ненужна техника, която застоява по мазета и тавани. До обед, камионът беше пълен с остарели компютри и няколко телевизора, видя репортер на Дарик.

Гражданите от по-отдалечените райони и тези, които имат нужда от помощ за изнасяне на старите, негодни за употреба електроуреди, могат да заявят определен час, в който служители на "Трансинс технорециклираща компания" да отидат и да отнесат негодните за употреба вещи.

И след края на днешната акция, заявки от граждани ще се приемат всеки работен ден на телефона в добричката база на "Трансинс технорециклираща компания" – 058/ 60-15-76, съобщи управителят на фирмата Николай Ангелов.