Над 120 участници в конкурса Искам да разкажа...моята мечта за Тервел
Над 120 участници в конкурса Искам да разкажа...моята мечта за Тервел / Община Тервел

Над 120 деца и младежи се включиха в конкурса "Искам да разкажа... моята мечта за Тервел", организиран по повод 55-годишнината от обявяването на Тервел за град. Конкурсът е организиран от община Тервел с идеята да провокира младите хора да се запознаят с историята на родния край – с многообразието от традиции и обичаи, с фактите около възникването на селището и обществено – икономическото развитие на тервелския край, да научат повече за почетните граждани,  за знаците и символите на града и общината.

Участниците са представили 99 творби в различните категории - литературно творчество, изобразителни, приложни изкуства и фотография, презентация.

Над 120 участници в конкурса "Искам да разкажа...моята мечта за Тервел"
netinfo
Жителите и гостите на Тервел могат да видят изложбата с експонатите от 4 май на втория етаж в сградата на общинска администрация. Представянето на презентациите, литературните текстове и награждаването на участниците ще се състои на 26 май от 15 часа в залата на Община Тервел.

В конкурса са се влючили участници от СОУ „Йордан Йовков“, ОУ „Д-р Петър Берон“- село Коларци, школата по изобразителни и приложни изкуства и школата по керамика при ОДК „Малкият принц“, екипите на ЦДГ”Детелина”, ЦДГ Първи юни” и ОДГ - Божан.

Над 120 участници в конкурса "Искам да разкажа...моята мечта за Тервел"
netinfo