/ netinfo
Набират участници за първото филмово предизвикатество в Добрич, съобщават от Общината. Инициативата ще трае 48 часа - между 21 и 23 септември, и е на тема „Красив Добрич“.

Всички участници ще трябва да се справят с предизвикателството да създадат, обработят и представят свой десетминутен филм по предварително зададени теми. Класираните като призьори три творчески екипа ще получат парични награди от съответно 1 500, 750 и 500 лева, осигурени от Общината.

Дует от Добрич с първа награда в Международен конкурс „Киното - моя любов, моя песен“

Спечелилите продукции ще бъдат прожектирани на серия фестивали в страната и ще бъдат представени на следващото издание на международния филмов фестивал Берлинале през февруари 2019 г.

Идеята за филмовото предизвикателство се роди на форум на Глобален Добрич - Добрич в бъдеще време 2.0 през септември 2017 г. като част от идейната платформа за създаване на глобална общност от хора, свързани с Добрич.

„Красив Добрич“ е отворен за участие за всички творчески екипи от страната, които дръзнат да премерят сили и креативност в първото 48-часово филмово предизвикателство.

Победителите ще бъдат селектирани от жури и ще бъдат обявени на официална церемония на 23 септември. Повече информация за маратона можете да намерите на адрес www.filmchallenge.eu.

„Вече близо четири години работим активно върху новата визия на нашия град и се радваме, че ще можем да покажем какво сме постигнали до момента чрез езика на киното.

Град Добрич и цялата област са чудесна туристическа дестинация точно заради своята древна история и прекрасни забележителности. Но не само – навсякъде около нас има скрити красоти, които предлагат хиляди възможности и за реализацията на проекти в областта на различни изкуства, и съм сигурен, че филмите от предизвикателството ще ни убедят в това“, коментира кметът на Община Добрич Йордан Йорданов.