Общински съвет Добрич
Общински съвет Добрич / Дарик Добрич
Заделят пари за "Римската баня", конкурсът "Сарандев" получава 20 000 лева
За организиране на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев” тази година ще бъдат отпуснати 20 000 лева, а не планираните 17 хиляди лева. Това стана ясно при приемането в местния парламент на Програмата за развитие на туризма в Добрич за 2018 година.
 
Сумата за конкурса бе увеличена, въпреки изказването на съветника от ГЕРБ Младен Матеев, че тази проява е със затихващи функции и с тези средства може да се направи нещо по-добро за града.

В програмата за туризъм за 2018 г. залагат на много събития и различен вид реклама 
 
3000 лева се залагат в Програмата за инициативата „Добруджанска черга от цветя”, която за втора година ще украси парка през лятото.
 
За кулинарно шоу на открито през месец юни са предвидени 1000 лева, макар в залата да не стана ясно какво точно ще бъде то.
 
5000 лева са предназначени за организиране на събития в петък вечер чрез Добрички петъчни празници (Dobrich Friday Fest), съвместно с ВУМ. За летни концерти на открито на 6 и 13 юли, в които ще свири Духов оркестър – Добрич, с гостуващи музиканти, се заделят 3600 лева.
 
Първоначално в Програмата бяха заложени 10 350 лева за заснемане на късометражен филм за Добрич по зададена тема. Съветниците поискаха повече подробности и перото бе преформулирано на „Пленер за късометражен филм за Добрич”. Идеята е да се поканят снимачни екипи, които да прекарат няколко дни в Добрич и да пресъздадат във филмите си усещането си за града.
 
От туристическата програма ще се финансира и оформяне на тротоари и път до римската баня и консервирането й.  
 
Общинските съветници поискаха от финансовия зам.-кмет Елка Димова да представи на следващата сесия справка какви остатъци от средства има от предходни години по Програмата, за да се реши как да бъдат използвани. Иначе бюджетът тази година ще бъда както и през предишните - 40 000 лева.