/ netinfo
Димитрина Германова и Росен Петров от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център-Добрич с вокален педагог Елена Карабельова спечелиха първа награда като дует в Третия международен музикален конкурс-спектакъл „Киното – моя любов, моя песен“ за изпълнение на песен от филм или мюзикъл. Конкурсът се проведе снощи в Летния театър на Варна. Добричките изпълнители са се представили в групата на камерните състави.

Международно жури с председател доц. Етиен Леви е оценявало изпълненията на талантливите певци, в битка за голямата награда Гран при в размер на 1000 лв.

Димитрина и Росен достигнаха до участие в този спектакъл след предварително представяне в първия етап на конкурса, който се проведе на 17-ти и 18-ти март в София. След прецизна селекция до втория етап бяха допуснати само пет състава и 18 индивидуални изпълнители, разделени в три възрастови групи.

Международният музикален конкурс - спектакъл „Киното – моя любов, моя песен“ е част от Фестивала за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“ 2018, който се провежда за седма поредна година под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Различните раздели на Феста включват още Кино и телевизия, Анимационни филми, Интернет медии, Радиопредавания. Спечелилите първи места в различните раздели получиха приза на фестивала - стъклена, ръчно изработена статуетка „Арлекин“.