Програма Наше лято започва на 1 юли
Програма Наше лято започва на 1 юли
Седемнадесетото издание на Общинската ваканционна програма ”Наше лято” в Тервел ще бъде открито на 1 юли, от 10.00 часа на откритата сцена на площада.

Три общини в Добричко подадоха кандидатури за Съвета на децата

Организаторите на програмата - Община Тервел и Центърът за подкрепа за личностно развитие „Малкият принц“, както и всички съмишленици - МКБППМН, НЧ “Димитър Дончев-Доктора“, СУ ”Йордан Йовков”, ПГТО „Дочо Михайлов”, детски градини, РПУ и РС „ПБЗН” предлагат много  традиционни и нови форми за забавления за тазгодишното издание на програмата.

В обновения Градски музей ще се водят интересни занимания като: декориране на обредни хлябове, рисунки с въглен, лекции за природните богатства на Добруджа и за част от възрожденските традиции, за загадката на личното име.

На крепостта Палматис в с. Оногур децата ще се запознаят с доброволци-археолози от различни националности, ще видят възстановки на позабравени български обичаи, в които участници са самодейците от читалищата в общината.

Млади джудисти от Тервел с призови места в Международен турнир

През месец юли децата ще имат възможност да участват в „Талантиада” шоуто на Илиана Балийска. Ще тръгнат по стъпките на творците на Добруджа - с. Красен, където е бил учител Йордан Йовков и родното село на Дора Габе - с. Дъбовик. Градският парк ще се огласи от домашните любимци на децата, а площадът ще се оцвети от хвърчилата, изработени от самите тях.

Продължават атрактивните занятия „Кулинарна ваканция”, „Куклена забава”, „Клуб за народни танци“, Тенис на маса, Лятна школа по керамика, Клуб по шахмат и Забавна лаборатория. На финала ще бъдат организирани състезания между участниците.

С голям интерес се провеждат и утвърдените вече рисунка на асфалт,  състезания с колелета, ролери и тротинетки, Ден на талантите с караоке купон, съвместно мероприятие с полицията, Дни на отворени врати - заедно с МКБППМН. Библиотекарите от Читалищната библиотека ще подготвят интересни български детски филми.

За най-активните участници ще се организират забавления в басейна на ДГ „Здравец“. Любимите си приказни и филмови герои ще оживеят на традиционния  Весел детски карнавал. Лятната програма ще завърши с приключение на пиратски кораб във Варна.