Кулинарната академия предложи шоколадова сълза в национално състезание
Кулинарната академия предложи шоколадова сълза в национално състезание / Кулинарна Академия Добрич - HRC

За втора поредна година Кулинарна академия HRC участва в Националната кулинарна купа на България, състезание, организирано от Българската Асоциация на Професионалните Готвачи (БАПГ), съобщиха от училището. Академията бе представена от шеф Едуардо Кортес и студента Виктор Светославов, които изградиха скулптура от белгийски шоколад с височина над 1 метър, подготвиха три вида петифури и за „десерт” предложиха шоколадова сълза на финалния етап от състезанието. Участието и тази година бе възможно благодарение на спонсорството на Пуратос България, които осигуриха нужното количество шоколад за участието на уникалното за България училище в категорията „Сладкар на България”.

Общо над 60 претенденти участваха в конкурсните категории „Най-добър млад готвач", „Най-добър млад хлебар-сладкар", „Пицар & Готвач", „Готвач на България", „Кулинарен отбор на България", „Пицар на България", „Сладкар на България", „Филетиране на риба - сьомга" и „Карвинг" в рамките на Национална кулинарна купа 2012. Състезанието се проведе за пети пореден път в Пловдив на 20 и 21 Април. Водещ на шоуто бе Ути Бъчваров.

Студентът на Кулинарна академия HRC Атанас Атансов грабна първото място в напдпреварата по филетиране на сьомга, а в категорията „Сладкар на България" журито присъди трето място на шеф Едуардо Кортес.