Корнелия Нинова на празника на БСП - Добрич, заедно с Мая Димитрова
Корнелия Нинова на празника на БСП - Добрич, заедно с Мая Димитрова / Дарик Добрич
Напрежението в обществото е огромно, заяви в Добрич лидерът на БСП Корнелия Нинова, която присъства на отбелязването на 115 години социалистическо движение в региона. Тя смята, че се натрупват значими проблеми в държавата, които не са решени в бюджет‘2018, който е бил приет на тъмно. Протестират хора срещу по-високата цена на водата, пожарникари и полицаи искат по-големи заплати, здравната система не се реформира, не стигат парите в Българската академия на науките, уточни Никова.
 
Тя припомни, че на 17 януари БСП внася вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов. Главната тема е корупцията. „От неправителствения сектор говорят за 10 милиарда лева“, каза Нинова и добави: „Ние ще изнесем и конкретни случаи на корупционни практики. Трябва да се справим с този проблем, той е в основата на всичко – липсата на пари за преизчисляване на пенсии, за Българска академия на науките, за полицаи и пожарникари. От тези 10 милиарда две трети да се съберат, ще има пари за всичко“, заяви лидерът на социалистите.
 
Не сме готови и за европредседателството, нито като организация, нито като политики, коментира още Корнелия Нинова в Добрич. Приоритетите на страната ни не се обсъдиха с Парламента, където му е мястото и сега те са неразбираеми за повечето български граждани, каза тя. По думите й, от БСП са настоявали за паралелен дебат у нас за влизането ни в Шенген, заедно с дискусията в Европейския парламент, но управляващите са отхвърлили идеята без да се аргументират.
 
Попитана вижда ли разногласие в управляващата коалиция, тя каза, че намира зачестилите различия в мненията за сериозни и припомни, че не за първи път се случват. „Тази коалиция не се направи на принципна основа, а за разпределяне на власт, и когато е така, тя рано или късно ще се разпадне“, заяви Нинова.
 
Освен лидера на социалистическата партия, гости на празника в Добрич бяха двамата депутати от региона Красимир Янков и Даниел Йорданов, „червени“ кметове на общини, председатели на общински съвети, както и много членове на организацията.

115 години социалистическо движение в Добрич
netinfo