Кметът заседава с Фонда за енергийна ефективност
Кметът заседава с Фонда за енергийна ефективност / Дарик Добрич

Кметът Детелина Николова участва в заседание на Фонда за енергийна ефективност и възобновяеми източници, което се провежда в София, информират от общината. Дневният ред на срещата включва разглеждане на доклад за одобрение на проект „Енергоефективна реконструкция на промишлена система на Книжна фабрика Искър". Членовете на Фонда ще одобрят окончателно и проект „Енергийно - ефективна реконструкция на ЦДГ „Слънчев ден", град Шивачево, община Твърдица".

Ще бъде разгледан отчет за изпълнението на бюджета на Фонда към 10-месечието на 2013 г. и ще се приеме бюджет и бизнес-план за 2014 г. Заседанието ще приключи с анализ и резултати от дейността на Фонд „Козлодуй".

Фондът за енергийна ефективност и възобновяеми източници изпълнява функциите на финансираща институция за предоставяне на кредити и гаранции по кредити, както и на център за консултации. Оказва съдействие на българските фирми, общини и частни лица в изготвянето на инвестиционни проекти за енергийна ефективност. Основни донори са Глобалният Екологичен Фонд на ООН, чрез Международната банка за възстановяване и развитие (Световна Банка) - с 10 млн. щатски долара, Правителството на Австрия - с 1,5 млн.евро, Правителството на България - с 3 млн.лева и частни български спонсори.