Иво Папазов - Ибряма, Плевенска филхармония и Виво Монтана стартират съвместно турне под наслов "Балканска рапсодия"
Иво Папазов - Ибряма, Плевенска филхармония и Виво Монтана стартират съвместно турне под наслов "Балканска рапсодия" / plevenphil.com
Концертът "Балканска рапсодия" е утре вечер в Органова зала
Виртуозният кларинетист Иво Папазов – Ибряма стартира националното си турне от Добрич. В партньорство с Плевенска филхармония и брас бенда „Виво Монтана” Ибряма ще изнесе първия си концерт в Добрич на 11 юни от 20.00 часа в Органова зала. Заради променливото и дъждовно време отпада първоначалният вариант концертът да се състои в Летния театър, съобщиха организаторите на мероприятието.

Националното турне ще премине под мотото „Балканска рапсодия.С песните и танците на балканските народи“. Автор на сценария е Димо Дешев, зад диригентския пулт застава маестро Деян Павлов. На сцената заедно с музикантите от Плевен и Монтана ще излязат и актьори от ДКТ „Иван Радоев” – Плевен.
В програмата са включени произведения на Петко Стайонв, Дико Илиев, Джордже Енеску, Микис Теодоракис, Горан Брегович, Монти и авторската композиция „Балканска рапсодия” на „Виво Монтана”. Освен Иво Папазов – Ибряма, като солист ще се представи и  виртуозният акордеонист Нешко Нешев.

Финалът на турнето е на 6 юли е в Малко Търново.