Ивелин Пейчев стана зам.-председател на Общинския съвет
Ивелин Пейчев стана зам.-председател на Общинския съвет / Дарик Добрич

Ивелин Пенчев от НФСБ беше избран за зам.-председател на Общинския съвет в Добрич с гласовете на 21 съветници. Само един глас по-малко получи другият номиниран за поста- Нивелин Радичков от Реформаторски блок.

В продължение на 6 месеца без председател ще работи Постоянната комисия по  регионално развитие, международно сътрудничество, европейски програми и проекти. До ситуацията се стигна, след като на втора поредна сесия нито едни от двамата кандидати за поста - Надежда Петкова от ГЕРБ и Михаел Игнатов от Реформаторски блок, не успя да спечели подкрепата на повече от половината общински съветници. Правилникът на Общинския съвет не позволява една и съща докладна записка да се гласува повече от два пъти за 6 месеца, което означава, че председател на тази комисия ще може да се избира отново едва догодина през месец май.

Постоянната комисия по управление и разпореждане с общинска собственост остана без зам.-председател, след като предложеният за поста Иван Колев от ГЕРБ си направи отвод. Оказа се, че няма друг член на комисията, който да заеме зам.-председателското място, тъй като всички вече са попаднали в ръководствата на други постоянни комисии.

Съветниците успяха да изберат успешно зам. -председатели на Постоянната комисията по търговия, услуги и туризъм – Даниел Петков от БСП и на комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси – Мая Димитрова, също от БСП.