Искат наказания за пътни шефове заради несправяне при зимната криза
Искат наказания за пътни шефове заради несправяне при зимната криза / netinfo

Наказания заради несправяне при зимната криза ще бъдат поискани на пътни шефове в Добричка област. Това съобщи след заседанието на щаба за координация при тежки зимни условия областният управител Динчер Хаджиев.

По време на бедственото положение в Добричка област специалистите не са подавали навременна и точна информация за състоянието на пътищата в областта. Хаджиев ще предложи да бъдат наложени санкции на началника на Областно пътно управление инж. Дочко Дочев и на шефовете на Районните пътни служби в Добрич, Генерал Тошево, Балчик и Тервел.

109 машини трябва да осигуряват поддръжката на републиканската пътна мрежа в Добричка област по договор между Пътно управление и „Пътно строителство” – Добрич, съобщи още Динчер Хаджиев. Поддръжката на пътищата в 8-те общини в региона също е поверена на фирма „Пътно строителство”.

Изпълнителният директор на фонд „Републиканска пътна инфраструктура” Веселин Георгиев е разпоредил проверка на сключените за поддръжка на пътищата договори. Проверката в Добричка област ще приключи до 2-3 дни.

Изненадан съм от решението на областния управител, заяви началникът на Пътно управление инж. Дочко Дочев. На заседанието на кризисния щаб бяха направени критики и препоръки, но не беше съобщено за искани санкции, коментира той.

Огромният проблем по време на кризата се е оказала липсата на достатъчно техника. Кметовете на общини са поискали да разполагат със собствена снегопочистваща техника за по-ефективни действия при кризи. Необходимите за това средства ще се търсят от Министерството за защита при бедствия и аварии или чрез еврофондовете, поясни областният управител.