Изнесена сцена на фестивал "Черноморски звуци"
Изнесена сцена на фестивал "Черноморски звуци" / netinfo
Продължава VІІІ Международен хоров фестивал „Черноморски звуци“ - Балчик. Днес в програмата е включена и изнесена сцена в Добрич, на която ще се представят четири хора.
 
Програмата в Балчик започва по традиция в 10.30 ч. с пет хорови работилници - в храм "Св. Св. Константин и Елена", Читалище "Паисий Хилендарски"; Каменна зала на Двореца и туристичеко-информационен център "Мелницата". Конкурсната програма е от 15.00 ч. в концертната зала на "Мелницата".

Днес Фестивалът отдава почит на композитора Александър Танев по повод 90-ата му годишнина. От 18.30 ч. в "Мелницата" ще бъде прожектиран филм за него.

Изнесената сцена в Добрич ще започне в 18.00 ч. В Огледална зала „Нели Божкова“ ще гостуват четири състава - Камерен девически хор „Portamento“ Полша, с диригент Божена Мрожек; Вокален ансамбъл „Езерец“ при НЧ „Н.Й.Вапцаров-1866“ Благоевград, с диригент Илиян Юручки; Женски хор „Lähte“ Естония, с диригент Мал Тьорк; Ансамбъл „Чубрица“, Амстердам, Холандия, с диригент Ренске Велтюс.

В тазгодишното издание на престижния музикален форум ще участват 21 хорови състава от 10 европейски държави – България, Македония, Хърватска, Литва, Холандия, Естония, Полша, Финландия, Украйна и Русия.

Утре, 9 юни, от 18.00 ч. на площада в Балчик (или в читалището при лошо време) е галаконцертът и закриването на фестивала.