Горя  суха трева в дерето до кв. „Иглика”
Горя суха трева в дерето до кв. „Иглика” / netinfo

Пожар е възникнал в дерето  до кв. „Иглика". Сигналът за него е получен около 13.00 часа, каза за Дарик началникът  на  служба „Пожарна безопасност и спасяване" комисар Димчо Симеонов. На мястото са изпратени две пожарни коли. Заради вятъра  в района има  задимяване. По думите му огънят вече е овладян.

Общо 16 пожара са гасили през почивните дни служителите на пожарната  в областта. В десет от случаите са горели  сухи треви и отпадъци, при останалите шест пожара има нанесени материални щети.

На 18 юли около 17.30 часа е подаден сигнал за избухнала газова бутилка в частен дом по бул. „Русия".  При  извършения оглед е констатирано, че 53-годишна жена е предизвикала експлозията  при неправилно използване на туристическа газова бутилка. Жената  е пострадала при инцидента. Откарана е в Спешна помощ - Добрич, откъдето незабавно е транспортирана във Военно-медицинска академия - Варна. Настанена е в реанимация, без опасност за живота.

При пожар на 19 юли е изгоряла електрическата инсталация на комбайн „Е-517".
На същата дата в частен двор в село Бистрец, община Крушари при небрежно боравене с открит огън е възникнал пожар, който е унищожил около 700 кг фураж. След намесата на огнеборците са спасени животни и селскостопански постройки, намиращи се в двора.