Изложението Селското стопанство и всичко за него, организирано от Добрички панаир
Изложението Селското стопанство и всичко за него, организирано от Добрички панаир / Дарик Добрич
Юбилейното XXV Международно изложение „Селското стопанство и всичко за него” ще се проведе от 29 август до 2 септември в Добрич. Интересът към изложението расте поради връщането му на традиционното място за провеждане – Спортен комплекс „Простор“, информират от организаторите "Добрички панаир". До момента 90 фирми са заявили участие. Сред тях изложители от Румъния, Турция, Гърция и Италия. 30% ще бъдат на добричкия форум за първи път.

Панаирът доказва, че житницата на България – Добруджа, е център за представяне на най-новите технологии, машини и съоръжения за селско стопанство, както и постиженията в земеделието. Тази година Добрички панаир отново отделя специално внимание на отдел животновъдство. Ще бъдат представени елитни породи животни – овце, крави, коне, както и продукти от тях.
 
Официалното откриване е предвидено за 29 август от 10:00 часа. Вечерта ще бъдат връчени наградите на Добрички панаир АД.

„Селското стопанство и всичко за него” тази година ще се разположи на северната алея на СК "Простор", информира зам.-кметът Боян Коларов. От "Добрички панаир" са положили много усилия да облагородят терена. От Общината осигуряват изкърпване на настилката по улица Трета на Лозята и правят ремонт на портала и оградата на комплекса, каза още той. В дните на изложението порталът ще остане затворен, за да не може да преминават частни автомобили, каквато практика е имало досега. На по-късен етап от Общината ще инвестират и във възстановяване на оградата, за да се спре и потокът от граждани. „Това е общинска собственост - цялостен комплекс, и не бива в него да се влиза безконтролно“, заяви Коларов.