Селскостопанското изложение в Добрич ще се проведе с месец по-рано
Селскостопанското изложение в Добрич ще се проведе с месец по-рано / dariknews.bg

Тази година Международното изложение „Селското стопанство и всичко за него, ще се проведе от 5 до 9 август, съобщават организаторите от „Добрички панаир”.
Едно от най-значимите изложения в България ще се състои с месец по-рано, за да не съвпада със старта на кампанията за прибиране на пролетните култури /царевица и слънчоглед/.

„Считаме, че промяната за провеждане на изложението в началото на месец август е в полза на земеделските производители, тъй като вече са прибрали есенниците и имат представа какво очакват от пролетниците. С оглед на есенната кампания по засяване на рапицата и зърненожитните култури този период е най-подходящ да се предвидят средства за обновяване на техниката и снабдяването с препарати за растителна защита, торове и семена за следващата селскостопанска година”, посочват организаторите. В дните на изложението през август земеделските стопани ще имат възможност да се запознаят с най-новите достижения на науката и техниката, както и да сключат реални сделки.

До момента участие в селскостопанското изложение са заявили над 110 фирми от страната и чужбина. В Добрич ще се представят изложители, които предлагат едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техника за почистване, сортиране и обеззаразяване на семена, семена и посадъчен материал, препарати за растителна защита, масла и смазочни материали, леки автомобили, специализирана литература. Директно участие са потвърдили фирми от Румъния, Турция и Гърция.

Изтеглянето на изложението през август вече е довело до ръст на заявките за участие от фирми, които за пръв път ще се представят в Добрич.

Официалното откриване е предвидено за 5 август от 10.00 ч. в спортен комплекс „Простор”. В същия ден на официална вечеря ще бъдат връчени традиционните  награди на „Добрички панаир” АД.