Изложението Селското стопанство и всичко за него” с нов адрес
Изложението Селското стопанство и всичко за него” с нов адрес / Дарик Добрич,архив

Международното изложение "Селското стопанство и всичко за нега" ще се проведе от 23 до 27 август на нов адрес: бул. "25 септември", Добрички хиподрум /Варненски път/ , съобщават организаторите от "Добрички панаир".

В изложението ще участват фирми, които предлагат едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техника за почистване, сортиране, обеззаразяване на семена, препарати за растителна защита, семена и посадъчен материал, масла и смазочни материали, автомобили, банки и специализирана литература. Директно участие са потвърдили фирми от Румъния, Турция и Гърция.

Това е сигурен знак, че панаирът доказва, че житницата на България – Добруджа е център за представяне на най-новите технологии, машини и съоръжения за селско стопанство, както и постиженията в земеделието, посочват от "Добрички панаир".

Тази година се отделя специално внимание на отдел животновъдство. Ще бъдат представени елитни породи животни – овце, крави, коне, както и продукти от тях.

Сред поканените на изложението гости са министърът на земеделието и храните, изп. директор на ДФ"Земеделие", областният управител, кметът на Добрич, народни представители от региона и посланици на различни държави.

Официалното откриване е предвидено за 23 август от 10.00 часа. В същия ден на официална вечеря ще бъдат връчени традиционните награди на "Добрички панаир" АД.