Добрич куклен театър
Добрич куклен театър / Дарик Добрич
Две куклени постановки подаряват на най-малките жители на Добрич народните представители от ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова по повод празника на града 25 септември.

На 23 септември от 11 часа в залата на Държавен куклен театър „Дора Габе“ ще се състои предпремиерата на новия спектакъл „Вълкът и седемте козлета“.

Режисьорът Даниела Христова работи с актьорите Теодора Желева, Росен Радев и Валентин Иванов. Драматизацията на „Вълкът и седемте козлета“ е дело на Теодора Попова – Лазарова. Сценографията е поверена на Наталия Гочева, а музиката – на Владимир Джамбазов. Входът  e свободен.

В Деня на Добрич – 25 септември, малки и големи ще могат да се забавляват с кукления спектакъл "Лека нощ, съкровище!"Той ще се играе на открита сцена на площад „Свобода“ от 16 часа.

Спектакълът е по текст на Теодора Попова – Лазарова, а режисьор е Румен Куртев. Сценография и кукли са дело на Елисавета Качулева, музиката е на Пламен  Мирчев – Мирона. Участват Ренета Николова, Мила Боянова, Росен Радев.