Добруджа 07 спечели 3 купи за 3 години
Добруджа 07 спечели 3 купи за 3 години / bgvolleyball.com
И още от президента на клуба за Илия Петков, целите и спонсорите
Мачът за Суперкупата по волейбол между шампиона Нефтохимик и носителя на Купата на България Добруджа 07 е утре – 30 септември. Срещата ще се играе в Пловдив от 17:15 часа и ще се предава по Диема спорт. Добричкият тим е готов за сблъсъка, проблеми с играчите няма, заяви президентът на клуба Галин Господинов.

Велизар Чернокожев, който към момента се подготвя с отбора, няма да вземе участие в мача, каквито намерения имаше. 212-сантиметровият диагонал заминава за Иран, където е преотстъпен за една година в местен клуб.

В началото на месец октомври Добруджа 07 ще участва в традиционния турнир по волейбол в Нови сад, а първенството в Суперлигата започва за добричлии на 9 октомври с гостуване на Нефтохимик.

Бюджетът на волейболен клуб "Добруджа 07" за новия сезон е осигурен, трагедии няма

„В Нефтохимик направиха добра селекция заради участието им в ШЛ, Монтана също искат да направят една добра селекция. Отново в първенството ще има 5-6 отбора с изравнени сили. Целите, поставени пред нашия отбор за новия сезон, са пълни зали и добро представяне. Нямаме никакви притискащи условия към играчите и няма да им поставяме изискване да заемат определено място. Искаме те да дадат всичко от себе си, искаме да играят добре и да се развиват”, посочи Господинов.

Новото име в състава е Кирил Меретев - посрещач, от школата на Виктория Волей ПД. През последните 4 години той е бил в колежанското първенство в САЩ.

По повод на заминаването на Илия Петков в Нефтохимик Галин Господинов коментира: „По принцип не пускаме наши състезатели в други български отбори, само в чужбина. Имаше предложение Илия да бъде даден под наем в Нефтохимик, но ние отказахме. Тогава той прекрати договора си с нас, като плати съответните неустойки и реши да продължи кариерата си в Нефтохимик. Вероятно е преценил, че там има по-големи шансове да бъде забелязан, защото бургазлии ще играят в Шампионска лига. Аз обаче смятам, че нашите играчи са достатъчно наблюдавани и са в обективите на  журналисти и деятели. Не съм на мнение, че само участие в ШЛ дава шанс за излизане в чужбина. Според мен е грешка, но това беше желанието на Илия.”

Галин Господинов коментира и оттеглянето на един от основните спонсори на клуба: „Благодаря на фирма „Изида” и на г-н Матеев за всичко, което са направили за добричкия волейбол. Това, че решиха да ни напуснат не е толкова страшно, всеки един спонсор има право в един момент да реши да се оттегли. Те са го направили на този етап, затова пък имаме нови спонсори. Отборът е финансово, технически и социално-битово обезпечен. Познавам много добре всички спонсори, те са хора, които държат на това, което са обещали и заявените участия на всеки един към бюджета дават тази наша увереност.”