/ Дарик Добрич,архив
Община Добрич и тази година ще се включи в глобалната инициатива „Часът на земята“ като загаси част от фасадното осветление на Дом-паметник „Йордан Йовков“, храмовете „Света Троица“ и „Свети Георги“ и малка част от уличното осветление в тези райони.

Това ще се случи на 30 март от 20.30 до 21.30 часа. Добрич се включва към поредното издание на инициативата за седми път, информират от кметството. Темата на кампанията тази година е „Свържи се с природата“, а неин фокус е опазването на биоразнообразието.

Часът на Земята е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция в решаването им. Кампанията започва през март 2007 г. в Австралия. През изминалото десетилетие инициативата се превърна в най-популярната кампания с участници от над 170 държави и над 7000 града, с подкрепа от правителства и бизнеси - обединени в общи действия за защита на природата и биоразнообразието и справяне с климатичните промени. В България кампанията се провежда от 2009 година като миналата година в нея участваха 110 общини.

Община Добрич призовава гражданите да подкрепят инициативата на световната природозащитна организация WWF за справяне с климатичните промени и за опазване на природните ресурси, като загасят осветлението в домовете си между 20.30-21.30 часа на 30 март.