/ БГНЕС
Детска градина в Добричката община ще бъде запазена след подписка на жители, макар да става причина за прекратяване на административен договор по Програмата за развитие на селските райони, съобщават от кметската управа.

Детското заведение обитава етаж от сградата на основно училище "Св.св. Кирил и Методий" в село Ведрина, за което има одобрен проект за реконструкция на сградата и закупуване на ново оборудване. Според изискванията за финансова подкрепа цялото здание трябва да бъде обновено и детската градина да бъде преместена другаде, поясняват от общината.

С подписка 125 жители на Ведрина се обявяват против преместването на детската градина в съседно село. В детското заведение се обучават 15 деца, като тенденцията е в следващите години посещаемостта да бъде запазена и дори да бъдат записани още бъдещи ученици, още повече, че във Ведрина живеят семейства, предоставящи услугата "приемна грижа".

След общо събрание на селото и, следвайки интересите на местните хора, кметът на Добричката община Соня Георгиева е предприела стъпки за прекратяване на договора, информират от кметската управа.