Нина Ставрева и Красимир Янков на каварненския фестивал
Нина Ставрева и Красимир Янков на каварненския фестивал / община Каварна
Кметът Нина Ставрева показа кулинарни умения
С морски специалитети и много настроение започна „Миден и Рибен Фест 2019“. Стари каварненски рецепти оживяха в ръцете на майстор-готвачи в кулинарна демонстрация на централния площад в Каварна.
 
Готварски умения в приготвянето на морските деликатеси показаха кметът на Община Каварна Нина Ставрева, зам.-кметът Йордан Йорданов и общинският съветник Кирил Бахнев. Към събитието се присъединиха още народният представител Красимир Янков и деканът на факултетът по „Изобразително изкуство“ към Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ доц. д-р Светослав Косев.

миден рибен фест Каварна
община Каварна

Заедно с откриването на летния фест отвори врати „Морска работилничка“, където малките художници на Каварна изрисуваха мидички и камъчета. В работилничката се включиха и студенти от факултета по “Изобразително изкуство“ към Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, които са на студентски пленер в Каварна в рамките на тази седмица. Те представиха своите картини пред НЧ“Съгласие-1890“, които са вдъхновени от забележителностите на града и околността.

миден рибен фест Каварна
община Каварна

Тази вечер на Миден и рибен фест ще звучат вечните хитове на естрадната звезда на българската музика Панайот Панайотов.